Verzekeringsrecht

Home > Rechtsvormen > Verzekeringsrecht

Een verzekeringsspecialist kan u helpen aan een juridisch advies of second opinion op het gebied van:

  • Arbeidsongeschiktheidsverzekering
  • Overlijdensrisicoverzekering
  • Polisdekking
  • Verzekeringsovereenkomst

De verzekeringsjurist kan een adviserende rol innemen, maar ook procederen voor uw verzekeringsclaim. Juridische bijstand kan onontbeerlijk zijn om uw belangen op een professionele manier te laten behartigen.

Verzekeringen voor u als particulier

Een verzekering is bedoelt om extra zekerheid te hebben voor het geval dat er iets niet goed gaat. U kunt hiermee een verminderd risico inbouwen. Hiermee kunt u uzelf en uw omgeving veel ellende besparen. Het is echter wel belangrijk dat u van te voren voldoende inzicht heeft waarover u de verzekering precies heeft afgesloten en de daarbij behorende voorwaarden.

Het afsluiten van een verzekering betekent dat u periodiek een premie betaalt. U bent dan wel verzekerd van juridische ondersteuning als het fout gaat. Een verzekering kan voor allerlei zaken afgesloten worden, bijvoorbeeld:

  • Autoverzekering 
  • Zorgverzekering 
  • Inboedelverzekering 
  • Rechtsbijstandsverzekering

Verzekeringen – zakelijk

Ondernemers binnen een verzekeringskantoor hebben veel te maken met verzekeringsrecht. Een advocaat of jurist verzekeringsrecht kan uw onderneming of bedrijf adviseren over alles wat met verzekeringen te maken heeft. Juridische stappen en procedures kunnen op deze manier worden voorkomen.

De inhoud van het verzekeringrecht in Nederland is onderhevig aan veranderingen. Mogelijke valkuilen en ontwikkelingen zijn bij een dergelijke jurist of advocaat of jurist bekend. Zo is in 2006 een nieuwe verzekeringswet van start gegaan. Daardoor zijn relaties tussen verzekeraars en verzekerden voor een groot deel veranderd. Diverse regelingen zijn gewijzigd en er is meer vrijheid voor een benadeelde.

Mocht u een verzekeringsadvocaat of jurist nodig hebben, dan kunt u meteen zes offertes aanvragen van advocaten of juristen in uw eigen regio.

  direct offertes aanvragen