Strafrecht

Home > Rechtsvormen > Strafrecht


Alle advocaten of juristen op deze website zijn lid van de ‘Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten of juristen’ of de ‘Orde van Strafrechtadvocaten of juristen’. Wij bieden u de keuze uit advocaten of juristen in uw eigen regio. Het plegen van een strafbaar feit is strafbaar. Mocht u verdacht zijn of iemand willen helpen de juiste advocaat of jurist te vinden, dan biedt deze website enkele voordelen voor u.

Strafbare feiten

Zowel overtredingen als misdrijven vallen onder ‘strafbare feiten’. Zaken die tot het strafrecht horen zijn onder andere bedreiging, diefstal, zeden delicten, doodslag en mishandeling. Zaken die echter tot het ‘bijzondere’ strafrecht behoren zijn onder andere: verduistering, vermogensdelicten, belastingontduiking en internationaal strafrecht.

Indien er een strafbaar feit is gepleegd, is het raadzaam om in een zo vroeg mogelijk stadium contact op te nemen met een gespecialiseerde advocaat of jurist. Advocaten-vergelijken.nl biedt u de mogelijkheid om zes offertes aan te vragen. Binnen enkele werkdagen bent u op de hoogte van de eventuele kosten, tarieven en mogelijkheden.

Arrestatie of dagvaarding

Indien een verdachte is aangehouden kan de persoon in kwestie ‘in verzekering’ worden gesteld. Op zo’n moment krijgt de verdachte een gratis advocaat of jurist toegewezen. Die wordt ook wel een 'pro deo' advocaat of jurist genoemd. Het kan ook voorkomen dat de verdachte een ‘dagvaarding’ ontvangt, namelijk een schriftelijke oproep om zich te verantwoorden voor het gerecht. In dat geval dient een verdachte zelf voor een advocaat of jurist te zorgen. Het is het recht van iedere burger om zelf een advocaat of jurist te kiezen. Indien u echter zelf een (persoonlijke) advocaat of jurist kiest, dient u zelf de kosten daarvan te dragen. 

Vraag hier makkelijk en snel meerdere gratis offertes aan bij advocaten of juristen in uw buurt. Binnen enkele dagen ontvangt u daarop de op maat gemaakte offertes in uw mailbox.

 

  direct offertes aanvragen