Veelgestelde vragen

Home > Veelgestelde vragen

Zijn er kosten verbonden aan het aanvragen van advocaat offertes?
Nee. Het aanvragen van offertes bij advocaten of juristen(kantoren) is geheel gratis en vrijblijvend. De bedrijven betalen een kleine vergoeding per ontvangen offerte aanvraag voor.
  direct offertes aanvragen

Ik heb een aantal offertes ontvangen. Ben ik nu verplicht een van de offertes te accepteren?
Nee, deze service is geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets. Gaat u niet met een advocaat of jurist of advocaten of juristenkantoor in zee? Laat het dan wel even weten aan de advocaten of juristenbedrijven. Een korte e-mail sturen is voldoende.

Van hoeveel advocaten ontvang ik een offerte?
U ontvangt maximaal zes offertes van uit uw regio bij wie u een offerte heeft aangevraagd.

Ik heb offertes aangevraagd bij meerdere advocaten maar nog niets ontvangen.
De advocaten of juristen hebben tijd nodig om u aanvraag te verwerken. Heeft u na een aantal werkdagen nog helemaal niks gehoord? advocaat-vergelijken.nl stuurt u binnen enkele dagen een service mail, waarmee u met één druk op de knop meer offertes kunt aanvragen. Uw aanvraag wordt automatisch doorgestuurd naar andere advocaten of juristen bij u in de regio.

Hoe wordt er omgegaan met mijn persoongegevens?
Uw gegevens worden alleen gestuurd naar de geselecteerde advocaten of juristen(kantoren). advocaat-vergelijken.nl garandeert dat uw gegevens niet aan derden worden doorgestuurd.

Tip bij het invullen offerte aanvraag formulier!
Vul zoveel mogelijk informatie in bij het aanvragen van een offerte voor een advocaat of jurist. Zo kunt u makkelijk een offerte op maat toesturen.

Wat zijn griffierechten?  
De rechtbank rekent een bedrag voor alle kosten die binnen de rechtbank worden gemaakt voor uw proces. Bij het vast stellen van dat bedrag wordt gekeken naar het soort zaak en uw financiele achtergrond.

Is no cure no pay mogelijk?
Hierbij betaald u alleen als de zaak succesvol wordt beëindigd. In Nederland is dit onwenselijk om belangenverstrengeling te voorkomen.

Wat voor soort juristen en advocaten kan ik via advocaat-vergelijken.nl inhuren?
Via dit domein kunt u kosteloos in contact worden gebracht met alle mogelijke advocaten. Als u via hier uw postcode invult, kunt u vervolgens kiezen uit alle mogelijke specialisaties binnen de advocatuur. Ook kunt u via hieronder doorklikken naar een van de meest gebruikte diensten op het gebied van juridische dienstverlening.

 • Familie- en erfrecht
  Dit rechtsgebied valt onder het privaatrecht. Veel voorkomende procedures binnen dit rechtsgebied zijn echtscheidingen, alimentatie regelingen, adoptie, erfenissen en afwikkeling van de huwelijkse voorwaarden.

 • Ondernemingsrecht
  Ondersteuning bij arbitrages en rechterlijke procedures, begeleiding van fusies, overnames of re-organisaties, problemen bij de verkoop van uw bedrijf, mededingingsrecht, opstellen en beoordelen van voorwaarden.

 • Arbeidsrecht.
  Het verkrijgen van een ontslagvergoeding, het oplossen van een arbeidsconflict, advies over uw rechten en plichten en reïntegratie.

 • Strafrecht
  Bij het begaan van strafbare feiten in de vorm van een misdrijf of overtreding.

 • Contractenrecht 
  Het opstellen van een contract of overeenkomst, advies geven en beoordelen van contracten, opstellen of beëindigen van geschillen uit een contract, schadevergoeding, ontbinding van een contract, arbeidsovereenkomsten, advies over algemene voorwaarden en het niet nakomen van huur verplichtingen.

 • Huur, verhuur en vastgoedrecht
  Huurcontracten en overeenkomsten, onderhoud, onderhuur, renovatie en ontruiming.

 • Verzekeringsrecht
  Arbeidsongeschiktheidsverzekering, overlijdensrisicoverzekering, polisdekking en verzekeringsovereenkomst.

 • Consumentenrecht
  Problemen met de garantie op aangekochte producten of diensten.

 • Letselschade
  Inkomensschade, kosten van medische behandeling, pensioenschade en smartengeld.

 • Internationaal recht 
  Alle soorten juridische problemen waarbij meerdere nationaliteiten betrokken zijn.

Voor meer algemene informatie over advocaat-vergelijken.nl kunt u hier klikken.

Lees meer over deze website en vraag direct gratis vrijblijvende offerte aan door het formulier in te vullen.   direct offertes aanvragen